וורדפרס: מדריך למתחילים
מתחילים לעבוד עם אתר וורדפרס חדש
מתחילים לעבוד עם אתר וורדפרס חדש
בניית אתרים » וורדפרס: מדריך למתחילים
תוכן עניינים:
מתחילים לעבוד עם אתר וורדפרס חדש
הגדרות עיצוב וורדפרס
שימוש בתפריטים
התוספים של וורדפרס
הגדרות המערכת
כתיבת פוסטים ועמודים חדשים בוורדפרס
תגובות שאלות ותשובות
השקיעו זמן התחלתי בלימוד המערכת ותחסכו אלפי שקלים ויותר
וורדפרס היא גן עדן עבור אנשים המעוניינים להקים אתר משלהם ולהיות משוחררים מתלות כלכלית וכללית במתכנת כזה או אחר. מערכת ניהול התוכן של וורדפרס מאפשרת לכל משתמש מתחיל עם מוטיבציה לנהל באופן עצמאי לחלוטין את האתר שלו, לבצע בו שינויים ושדרוגים, להזין בו תכנים ועוד. אם בעבר, שינויים קטנים כגדולים הצריכו השקעה כספית גדולה ושינוי מהותי באתר, היום הכול נעשה באופן פשוט מאוד ולרוב בלחיצת כפתור (או שניים).
בנוסף, מערכת וורדפרס בנויה כך שהיא תואמת לכל הדפדפנים ואינה מצריכה השקעה כספית בהתאמות כאלה ואחרות. היא ידידותית לסריקה של גוגל ונחשבת היום למערכת המוכנה הכי “תואמת” גוגל שקיימת ועוזרת בקלות בכל תהליך כזה או אחר של פרסום בגוגל לעסק.
אל תתייחסו לוורדפרס כמערכת ב”חינם”
טעות רבה של אנשים היא בתפיסה של וורדפרס כמערכת חינמית לאתרים הנראים חינמיים. אמנם וורדפרס החלה כמערכת לניהול בלוגים אישיים, אך האמת היא שוורדפרס של היום היא מערכת מובילה המסוגלת לתמוך באופן חלק ויציב באתרים מורכבים, מפותחים ומקצועיים. נכון, חלק ניכר מהיופי של וורדפרס הוא הקוד הפתוח ושיתוף המידע, אך עבור אתר “רציני” בתפירה אישית, רצוי להשקיע. החיסכון הכספי בטווח הארוך הוא עצום, אתם לא נדרשים לשלם דמי שימוש חודשיים, לא כבולים למתכנת זה או אחר ובעצם יש לכם אתר דינאמי לכל החיים ולכן פנייה אל חברת בניית אתרים מקצועית היא השקעה דינאמית, שווה, כדאית.
השקיעו בעיצוב
עיצוב אתרים היא מלאכה של מעצבים מקצועיים ומנוסים אשר יודעים להתאים לכל אתר את העיצוב הנכון. בחירה של עיצוב היא חשובה מאוד. יש לכם אפשרות לבחור בעיצוב חינם (אם כי זה לרוב לא יראה מספיק מקצועי), להשקיע “בגיור” תבנית איכותית באנגלית או להיעזר באיש מקצוע שיאפיין ויעצב לכם אתר כבקשתכם, שיתאים כמו כפפה ליד. ככל שאתם רציניים יותר לגבי האתר, כך תצטרכו להשקיע יותר בעיצוב ובפיתוח אך זוהי הוצאה הבטלה בשישים ביחס לעלויות של בנייה ועיצוב אתר שאינו מבוסס וורדפרס.
אחסון והתקנת אתר וורדפרס
רצוי לאחסן את אתר הוורדפרס שלכם אצל חברה המתמחה באחסון אתרי וורדפרס. על פי רוב, חברות אלה גם יעזרו לכם להתקין את אתר הוורדפרס שלכם ויחסכו לכם את כאב הראש הזה או את התשלום הכרוך בו.
השתמשו בפרטי הגישה שקיבלתם כדי לבצע כניסה למערכת הניהול (דרך מסך www.YourDomain.co.il/wp-admin) תגיעו לעמוד שנקרא לוח הבקרה. הדבר הראשון שעליכם להסתכל עליו הוא הסרגל הימני המרכז עבורכם את כל היעדים החמים שעוד תלמדו להכיר היטב. זהו רק מבוא קצר מאוד לכל לשונית בתפריט אך בהמשך תוכלו לקרוא בהרחבה על הלשוניות הרלוונטיות למשתמש מתחיל בוורדפרס.
שימו לב לפרט חשוב – אל תשכחו לשמור את העבודה שלכם. רובן המוחלט של אפשרויות השימוש בוורדפרס דורשות שמירה. בין אם עדכון תפריטים, כתיבת פוסט ועוד. כדי לראות כל שינוי באתר שלכם עליכם לרענן את הדפדפן (f5)
ראשי – עמוד הכניסה למערכת הניהול. השימוש בו תלוי בכם ובנוחות שלכם. (בגרסה 3.8 נעשה שינוי גרפי נרחב במערכת והיא נראית טיפה שונה מצילומי המסך כאן, המיקומים וההיגיון נשארו אותו דבר)
שדרוגים – הודעה על שדרוגים ולינקים לשדרוג בפועל של המערכת עצמה, התוספים שלה והעיצוב שלה. בשלב ראשון, לא רצוי לשדרג עד שלא תשחו יותר בחומר ותדעו מה אפשר לשדרג ומה לא. אנא הקפידו לגבות את האתר לפני שדרוגים מהותיים.
פוסטים – כאן מנהלים את התכנים של האתר – חלוקה לקטגוריות, יצירת תכנים חדשים.
קישורים – כאן תוכלו ליצור קישורים, פנימיים או חיצוניים. תכונה זאת לא נמצאת בגרסאות חדשות של וורדפרס ויש להתקינה בנפרד כתוסף.
עמודים – דרך אלטרנטיבית לפרסום תכנים בצורה שאינה פוסט. נהוג להשתמש בעמודים עבור עמודים שעומדים בפני עצמם ואינם שייכים לקטגוריה נושאית כזו או אחרת כמו עמוד אודות, דף צור קשר, תקנון אתר וכדומה.
תגובות – במידה ותבחרו לאפשר לאנשים להגיב לתכנים באתר, כאן תוכלו לנהל את התגובות הללו – לערוך אותן, למחוק אותן, לאשר אותן, להגיב להן וכדומה. להסבר על הגדרות תגובות באתר וורדפרס
עיצוב – כאן תוכלו לשלוט על אספקטים שונים של עיצוב האתר. החל מן המראה הכללי שלו ועד לניהול הדרך בה התוכן שלו מוצג בתפריטים ובאזורי תוכן שונים.
תוספים – אחד המקומות השווים ביותר בוורדפרס והמקור שלכם לשדרוג האתר בכל התחומים – החל מתוספי SEO וכלה בחנויות וירטואליות.
משתמשים – וורדפרס, כאמור, החלה כמערכת בלוגים דינאמית ולכן אחד הדברים החזקים בה הוא ניהול משתמשים. כאן תוכלו להגדיר מה כל משתמש יכול לעשות באתר – האם אתם רוצים שאנשים מסוימים יוכלו להוסיף תכנים לאתר, האם אתם רוצים שאנשים אחרים יוכלו לבצע שינויי הגדרות וכדומה.
כלים – כאן תוכלו לייבא לייצא תוכן ולגבות את האתר שלכם באמצעות תוספים.
הגדרות – הגדרות של תצורת האתר, של תוספים למיניהם ועוד. יפורט בהרחבה בהמשך.
שונות – תוספים רבים יוצרים בעת התקנתם קישור לדפי הניהול וההגדרות שלהם בסרגל הימני הראשי של וורדפרס.
לשונית עיצוב מרכזת בתוכה את כל מה שקשור למראה אתר הוורדפרס שלכם בפועל. אלה הן האופציות השונות שלה:
ערכות עיצוב של וורדפרס – במידה ובחרתם להשתמש בעיצוב בסיסי מוכן, זהו המסך עבורכם. כאן תוכלו להתקין ערכות עיצוב (רוב ערכות העיצוב אינן מותאמות לעברית ויש “לגייר” אותן) וגם לנהל ערכות עיצוב וורדפרס קיימות.
וידג’טים של וורדפרס – אחד היתרונות הגדולים ביותר של וורדפרס מצוי בווידג’טים שלה. ווידג’טים של וורדפרס הם אזורים דינאמיים בהם ניתן להשתמש לפי ראות עיניכם ובעיקר לשנות אותם בלחיצת כפתור בהתאם לצרכים שלכם. לכל ערכת עיצוב של וורדפרס ישנם אזורי ווידג’טים מוגדרים מראש וככל שהערכה יותר מתוחכמת, כך השליטה שלכם בהם יותר גדולה. ניתן לחלק את הוידג’טים לשתי קבוצות עיקריות – וידג’טים פנימיים של וורדפרס כמו הוספת ענן תגיות, הוספת ריבוע פוסטים אחרונים וכדומה, לבין וידג’טים הנשאבים מתוך תוספים שהתקנתם כמו תוסף צור קשר, תוסף אדסנס (עבור הצגת עמודי גוגל) ועוד.
ישנם שני אזורי ווידג’טים מרכזיים:
1. האזור הראשון מרכז לכם את כל הווידג’טים הפעילים אצלכם. בין אם מדובר בווידג’טים המגיעים עם וורדפרס ובין אם כאלה שנשאבו מן התוספים שהתקנתם.
2. האזור השני ממפה לכם את המקומות בהם אתם יכולים לשתול ווידג’טים.
כל מה שעליכם לעשות זה לגרור את הווידג’ט המתאים מצד ימין למקום המבוקש בצד שמאל. לאחר הגרירה, תוכלו להגדיר או למלא את התוכן הנדרש בהתאם לווידג’ט, לשמור וסיימתם. המחיקה של ווידג’ט כזה או אחר היא פשוטה, פשוט הגדילו אותו עם החץ ובקשו “למחוק”, אופציה נוספת היא לגרור אותו לריבוע התחתון בצד ימין הנקרא ווידג’טים לא פעילים – בצורה כזו תוכלו לשמור על הגדרות הווידג’ט במידה ואתם שוקלים להחזיר אותו לפעילות בשלב זה או אחר.
רקע ותמונת כותרת
בלשוניות אלה תוכלו לקבוע צבע או מרקם של מסגרת חיצונית לאתר. זה לא נדרש אם בחרתם בעיצוב מקצועי. תמונה מתייחסת לתמונת כותרת, גם כאן, זה רלוונטי עבור שימוש בעיצוב ברירת מחדל בלבד ולא בעיצוב מקצועי. הקפידו להעלות תמונות בגודל המצוין בעמוד (עשוי להשתנות בהתאם לערכת העיצוב).
אופציות נוספות
חלק מהגדרות ערכות העיצוב והתוספים עשויים להופיע תחת לשונית עיצוב ותוכלו לגשת אליהם מכאן. אין לגעת באופציית עורך אם אין לכם את הידע המתאים בתכנות ועיצוב.
תפריטים הם אלה אשר קובעים את סדר המידע של האתר ואופן זרימתו. ערכות עיצוב שונות יכולות לתמוך במספר מיקומי תפריטים אך השימוש בלשונית תפריטים הוא אחיד למדי.
קביעת תפריטים:
1. בלחיצה על לשונית עריכת תפריט תוכלו לבחור איזה תפריט לערוך וליצור תפריטים נוספים. נהוג לבחור שמות ברורים לתפריטים שמעידים על מיקומם באתר.
2. בלשונית ניהול מיקומים תוכלו לבחור איזה תפריט יוצג באיזה מיקום באתר. ערכות עיצוב בסיסיות תומכות בדרך כלל בתפריט ניווט ראשי אחד.
שימוש פונקציונאלי בתפריטי וורדפרס – ראו צילום מסך בהמשך.
1. בחרו את התפריט שעליו אתם רוצים לעבוד.
2. סמנו פריטים אותם אתם רוצים להציג בתפריט (עמודים, קטגוריות, פוסטים, קישורים ועוד בהתאם לתבנית או להרחבות שהתקנתם ואם לא נמצאים כנראה צריך להציג אותם).
3. לחצו על “להוסיף לתפריט” ותוכלו לראות שבריבוע מצד שמאל נוספו מלבנים כאשר כל אחד נקרא בשם הפוסט/קטגוריה/עמוד וכדומה.
4. משכו את הריבוע ומקמו אותו לפי הסדר שהחלטתם עליו. נניח שאתם עובדים על סרגל עליון ראשי ואתם רוצים שהקטגוריה הראשונה תהיה תחזוק רכבי יוקרה ואילו הקטגוריה השנייה תהיה מכוניות יוקרה. סדרו אותם זו מתחת לזו כאשר נקודת ההתחלה שלהם היא זהה. לאחר מכן שייכו אל כל קטגוריה פוסטים, עמודים או תתי קטגוריה מיד לאחר הקטגוריה הראשית אליה הם שייכים. השיוך נעשה על ידי מיקום הריבוע מעט יותר שמאלה. כך נבנית ההיררכיה הפנימית של הקטגוריה וכך הדברים יוצגו באתר בהתאם ליכולות התצוגה של העיצוב.
שימו לב, זה לא מסובך בכלל, יש לעשות כמה ניסיונות כדי להבין את החיבור הספציפי בין מסך התפריטים שלכם לעיצוב ואז דברים יחלו לזרום כמו שצריך.
5. אל תשכחו לשמור.
תפריט התוספים של וורדפרס הוא הגאונות הגדולה ביותר של מערכת בניית וניהול האתרים הזו והוא עושה את זה בשתי שורות. שתי האפשרויות המעניינות עבורכם הם כמובן התקנת תוספי וורדפרס חדשים וניהול תוספים קיימים. יש עשרות אלפי תוספים לוורדפרס כאשר רובם המוחלט ניתן לציבור ללא תשלום והאחרים נמכרים עבור תשלום סמלי לרוב. בדרך כלל ליכולות או פונקציה מסוימת שתרצו להוסיף ישנם מספר תוספים מתאימים לכם חשוב לבצע מחקר ולמצוא את התוסף שהכי מתאים לכם, לאתר ולמערכת שלהם.
איך להוריד תוספים מספריית התוספים של וורדפרס?
בחרו בלשונית תוסף חדש, הזינו מילות חיפוש רלוונטיות או השתמשו בענן התגיות המכיל את הביטויים הנפוצים וחפשו. סביר להניח שתקבלו לא מעט תוצאות אך לא תתקשו לסנן אותן. למה? כי מערכת וורדפרס היא מערכת שעשרות מיליונים של אנשים משתמשים בה והם טורחים לדרג את התוספים שלה… תוכלו לראות בדיוק כמה אנשים הורידו תוסף זה או אחר וגם האם אנשים מרוצים ממנו. בנוסף תוכלו לראות האם התוסף מתאים לגרסה של וורדפרס בה אתם משתמשים.
כמובן שתוכלו להוריד למחשב שלכם כל תוסף מספריית התוספים או מאתר של מפתח כזה או אחר ולהתקין אותו – לחצו על “לעלות” ותעלו את התוסף לשרת ולאחר מכן התקינו אותו.
תוספים מותקנים – במידה וברצונכם לכבות או להסיר תוספים, תוכלו לעשות זאת בלשונית תוספים מותקנים. כאן גם תוכלו לראות לגבי שדרוגים קיימים של התוסף ולרוב גם לגלוש להגדרות של התוסף.
עם אילו תוספי וורדפרס להתחיל?
מומלץ להתחיל כל אתר עם תוסף SEO מתאים. ישנם תוספים מורכבים יותר או פחות ורצוי שתבחרו לפי רמת הידע שלכם. לכל הפחות עליכם לבחור תוסף SEO שנותן לכם להזין כותרות ותיאורים לכל עמודי האתר. תוסף SEO הוא הלחם והחמאה לכל אתר שמתחיל תהליך של קידום אורגני בגוגל.
תוסף נוסף שכדאי לאתר הוא תוסף צור קשר שניתן להשתמש בו גם באזור הוידג’טים. כמובן שאם תבחרו במעצב, בקשו ממנו מראש את האפשרות הזו על מנת שלא לפגוע במראה האתר.
תוסף גלריה הוא תמיד רעיון טוב, בייחוד אם האתר שלכם ויזואלי. תוכלו להציג את כל התמונות באתר שלכם באופן מרוכז ובצורה אסתטית.
הערות שוליים לגבי תוספים לוורדפרס
העושר של התוספים בוורדפרס יכול לגרום לבלבול. אך אל דאגה, כך תוכלו לשחות טוב יותר בזרם:
– לפני התקנה נסו למצוא מידע בגוגל לגבי התוסף ומידת התאמת התוסף לעברית. אתם מוזמנים גם ליצור עמנו קשר להמלצות.
– אל תשכחו שתמיד ניתן להתקין ולהסיר תוסף בלחיצת כפתור וללא כל בעיה.
– הקפידו לבדוק את מידת שביעות הרצון של הגולשים מן התוסף ואת התאמתו לגרסת וורדפרס שלכם.
– ישנם מקרים בהם תוסף כזה או אחר יכול ליצור בעיות בזרימת האתר. מסיבה זו, התקינו תמיד תוסף אחד, בדקו את השפעתו על האתר ורק אז המשיכו להתקין תוספים.
תפריט הגדרות הוא למעשה התפריט בו כדאי להתחיל את העבודה על האתר. תוכלו לקבוע כמה מהמאפיינים החשובים של האתר שיעזרו בקידום נכון שלו.
לשונית “כללי” – כאן נמצאות ההגדרות הבסיסיות של אתר הוורדפרס שלכם בין השאר תוכלו:
1. לתת שם ותיאור משמעותיים לאתר. יש לשים על כך דגש מכיוון שייתכן וגוגל תאנדקס את כותרת ותיאור דף הבית שלכם על סמך פרטים אלה.
2. פעמים רבות מעלים אתר כזה או אחר לשרת בלי WWW או להפך אך אתם רוצים שהאתר יופיע עם WWW (או להפך). זה המקום לקבוע את ההגדרות הללו או לשנות אותן. בדרך כלל לא צריך לשנות כלום בשדות אלו ואם כן אז רצוי לעשות זאת מיד בתחילת העבודה ולא לשנות את ההגדרה לאחר מכן.
3. כאן תוכלו להזין כתובת אימייל שתאפשר לגברת וורדפרס ליצור עמכם קשר בהודעות מנהליות ועדכונים. אל דאגה, אימייל זה אינו מפורסם לגולשים.
4. אם אתם מעוניינים להגביל הרשמה לאתר, השאירו את הריבוע ריק.
5. כאן תוכלו לקבוע מהי מידת ההשתתפות של גולשים הנרשמים לאתר. ברירת המחדל היא מנוי ונהוג להשאיר זאת כך כדי למנוע מגורמים “עויינים” לבצע שינויים באתר.
בנוסף, תוכלו להגדיר לפי העדפתכם אזור זמן, תצוגת תאריכים וכדומה.
לשונית כתיבה – בלשונית כתיבה ישנן הגדרות מתקדמות לגבי עדכון מידע באתר, גודל תיבת התגובות ועוד. בשלב הראשוני, סביר להניח שלא תשתמשו בה.
לשונית קריאה – בלשונית קריאה יש לבצע הגדרה ראשונית חשובה מאוד לפני שמתחילים לעבוד – אלא אם לקחתם מעצב או מתכנת שבוודאי כבר הגדירו את תצורת האתר בעצמם. אם האתר אינו משמש כבלוג, רצוי להגדיר את ה”תצוגה בעמוד ראשי” כעמוד סטטי ולבחור עמוד ראשי, אותו עמוד שיהיה למעשה דף הבית שלכם.
בחירה נוספת בלשונית קריאה היא כמות הפוסטים שיוצגו בעמודים ראשיים כמו עמודי קטגוריה והצורה בה הם מוצגים – כפוסטים מלאים או רק כתקציר.
אפשרות נראות במנועי חיפוש מאפשרת לכם לחסום באופן גורף את האתר מסריקה של מנועי החיפוש. רצוי להתחיל את העבודה כאשר האתר חסום לסריקה (בחרו באופציה – בקש ממנועי חיפוש לא לאנדקס את האתר). לאחר שהאתר שלכם יתגבש מבחינת עיצוב ותוכן בטלו את החסימה.
לשונית דיון – לשונית דיון מסייעת לכם לקבוע מה תהיה צורת ועומק המעורבות של גולשים אחרים באתר שלכם. מכיוון שאתרי וורדפרס ידועים בתגובות ספאם מזיקות, לא רצוי לאפשר אישור אוטומטי של תגובות. הסבר על הגדרות דיון
לשונית מדיה – בשלב זה לפחות, לא רצוי לבצע שינויים בהגדרות אלה לפני שמכירים טוב יותר את השימוש באתר.
לשונית מבנה קישורים – לשונית חשובה מאוד שתקבע את הדרך בה יראו כתובות ה-URL של האתר. האופציה העדיפה מבחינת קידום אתרים היא בחירה של “מזהה הפוסט” – בחירה זו קובעת כי כל פוסט מקבל את שמו ב-URL וזהו עוד יתרון קל בקידום האתר. ישנה גם אפשרות להגדרה אישית אך לא רצוי להשתמש בה ללא ידע בנושא.
לשוניות נוספות – ההגדרות של תוספים רבים עשויות להופיע כאן.
שימוש בעורך הטקסט של וורדפרס
השימוש בעורך הטקסט של וורדפרס הוא מאוד אינטואיטיבי ופשוט ולא סביר שתתקשו עימו. הנה מיפוי של פונקציות מרכזיות בו – אנא שימו לב למפת הצבעים.
כפתורי עיצוב סטנדרטיים – דוגמאות לאותם כפתורים שאתם מכירים מכל כתבן מצוי. בין אם מדובר ביישור הטקסט, בהדגשתו, בקו תחתון וכדומה.
הדבקה בתור – שני כפתורים אלה מאפשרים לכם להעביר תכנים באמצעות “קופי פייסט” ללא יצירת פקודות HTML מיותרות בקוד האתר שלכם. בחירה של הדבקה מתוך וורד מתאימה, כמובן, עבור העתקה מוורד. אופציה נוספת היא הדבקה כטקסט פשוט ומתאימה לכל מקרה אחר של העתקה.
מהות הטקסט – כאן תוכלו להגדיר כל משפט, פסקה וכותרת לפי תפקידה בטקסט. זה חשוב מאוד מבחינת קידום בגוגל ומבחינת נוחות המשתמש. כתיבה איכותית לגולשים היא כתיבה מסודרת המחולקת לתת כותרות ונושאים ורצוי לידע בכך את מנועי החיפוש על ידי שימוש בהגדרת סוג הטקסט (לדוגמה, כותרת ברמה 2 יוצרת בקוד סימון H2 עבור הכותרת וגוגל מבין שזהו נושא חשוב בתוכן).
עורך ויזואלי/HTML – בשלב מתקדם יותר תוכלו להטמיע קודים קצרים בדפים לצרכים שונים כמו טופס צור קשר פנימי, גלריה וכדומה. כאשר אתם מתבקשים בתוסף כזה או אחר להוסיף קוד קצר לדף, עשו זאת במצב HTML. בכל מצב אחר, בחרו בעורך ויזואלי. קראו עוד על ההבדל ביניהן
יצירת תקציר – הכנסת כפתור קראו עוד… סמנו את המיקום בתוכן ולחצו על כפתור זה ותוכלו ליצור תקציר לפוסטים שלכם כשהם מוצגים ברשימה/קטגוריה.
פתיחת השורה השנייה של התפריט בעורך התוכן – לפעמים אתם לא רואים את כל כפתורי העריכה בשורה השנייה, לחצו כאן להציג אותם.
הוספת קישורים – באמצעות צמד כפתורים אלה תוכלו להוסיף או להסיר קישורים פנימיים באתר (בירוק), או קישורים חיצוניים לאתרים אחרים (באדום). בנוסף, תוכלו לבחור לפתוח את הקישור בדף חדש (מומלץ עבור קישורים חיצוניים). סרגל החיפוש הפנימי יעזור לכם למצוא את התוכן הפנימי במהרה. כך זה נראה:
הוספת מדיה – לחיצה על אייקון קטן זה תביא אתכם לעמוד המאפשר לכם להעלות תמונות (בגרירה או בחיפוש בקבצי המחשב שלכם), להוסיף תמונות חדשות ולהוסיף קבצי מדיה אחרים. בנוסף תוכלו לערוך תמונות מבחינת גודל, מיקום מבוקש בדף, כותרת ותיאור וכדומה. רצוי לא להעלות קבצי תמונה עם שם בעברית (אנא תנו לתמונה שם במספרים או באותיות לטיניות ולאחר העלתה תוכלו לשנות אותו). כך נראה ממשק המדיה (ב-וורדפרס 3.5 בוצעו שיפורים בכל נושא ניהול המדיה והוא נראה טיפה שונה):
שלב 1 – העלאת קובץ או בחירה של קובץ קיים
שלב 2 – עריכת הקובץ
עריכת הקובץ מאפשרת לכם גם עריכה ויזואלית וגם תכנית.
1. ניתן ליישר את התמונה בצורות שונות. עשו ניסיונות ותראו מה עובד עבורכם.
3. כאן תוכלו להגדיר תמונה זו או אחרת כתמונה הראשית של הדף. תמונה זו היא התמונה שתהיה מוצגת בתקציר המאמר, בסליידרים הבנויים על פוסטים ועוד.
2. בחרו גודל מתאים עבור התמונה, כזה שישתלב היטב בדף וגם יהיה מספיק ברור.
4. אל תשכחו להכניס את התמונה לפוסט לפני הסיום!
5. שמירה של כל הבחירות שלכם ויציאה.
כפתור “עריכת תמונה” – למדו איך ניתן לחתוך ולסובב תמונות לפי רצונכם.
מה עושים לאחר כתיבת פוסט בוורדפרס – איך מפרסמים?
לאחר שסיימת את כתיבת הפוסט בוורדפרס ועיצבתם אותו כראות עינכם, רצוי שתשלימו את הנתונים הבאים:
בתחתית הפוסט, הזינו את הכותרת והתיאור של הפוסט (במידה ואכן התקנתם תוסף של SEO). זה חשוב מאוד לקידום האתר אך לא בכך אנו עוסקים כעת.
אפשרויות טובות מצד שמאל –
1. שייכו את המאמר לקטגוריה המתאימה לו. אם, לדוגמה, אתם כותבים על מכוניות יוקרה ויש לכם קטגוריה של BMW ומרצדס, וכרגע סקרתם דגם חדש של מרצדס, שייכו אותו לקטגוריה של מרצדס.
2. במידה ולא עשיתם זאת עדיין או לא הזנתם תמונה לתוך הדף, תוכלו להגדיר כאן תמונה ראשית.
3. תוכלו לבחור להוסיף תגיות שהן לרוב כמה מילים מאוד רלוונטיות לתוכן המאמר. זוהי תכונה המתאימה יותר לאתרים יותר בלוגיים במהותם.
4. כאן תוכלו לבחור אם לשמור טיוטה ולהציג אותה לפני פרסום, לפרסם את הפוסט באתר או למחוק אותו. כמו כן יש אפשרות לבחור את מצב התצוגה של הפוסט: ציבורי (כולם רואים), מוגן בסיסמה (אפשר לבחור סיסמה ולנעול פוסט זה), פרטי (רק מי שיש לו הרשאה מתאימה יכול לצפות בפוסט).
מתחילים לעבוד עם וורדפרס
ההמלצה שלנו בשלב ראשון לחסום את הגישה של מנועי החיפוש בלשונית קריאה שבהגדרות ולהתחיל להתנסות.
שבו כמה שעות, עשו שינויים ותראו איך הם מתגלמים באתר ואז תתחילו בעבודה הרצינית.
עדיין אין לכם אתר ואתם רוצים להתנסות במערכת וורדפרס? אז לחצו כאן למערכת דמו וורדפרס שם תוכלו להתנסות אונליין.
כל התמונות, אייקונים בעמוד זה אלו צילומי מסך מתוך מערכת וורדפרס עצמה
שלום,
רציתי לדעת אם מישהו יכול לעזור לי עם בעיה ספיציפית, אני בונה אתר מאוד פשוט yechavehdaat.com והשתמשתי בתבנית Longevity ומשום מה כשאני פותח אותו ב- internet explorer לא רואים את התפריט בעברית הבעיה לא קיימת ב- chrome ולא ב- firefox רק ב- internet explorer מקווה שזה לא חורג מתחום התמיכה שלכם
אהלן
מדריך שכתוב מעולה בטקסט ובתמונות. תודה רבה.
אצלך כתוב שהגודל המקסימלי לקבצים המועלים הוא 20mb
(ב״שלב 1 – העלאת קובץ או בחירה של קובץ קיים״)
אצלי באתר זה מוגדר ל 2mb.
איך אני יכולה לשנות את זה?
יצרתי קשר עם חברת האחסון, והם שינו לי את ההגדרות של השרת, באזור של ה PHP settings כך ששם כתוב שגודל מקסימלי הוא 8MB.
ואף אני שיניתי ל16mb.
אבל כל זה לא משנה. באתר עצמו (ב- back offfice שלו) זה עדיין מוגדר כ 2mb.
איך אתה מציע לשנות את זה?
שלום ותודה, כדי לשנות את הנפח המקסימלי להעלאה צריך לשלב שורה זאת בקובץ wp-config.php
define('WP_MEMORY_LIMIT', '64M');
הי,
איך מטמיעים את הקוד שניתן מעמוד פייפאל לעמוד הפיימנטס (תשלומים) באתר שלי דרך האדמין, בבקשה? (בצעתי שינויים בגובה התשלומים חשבון הפייפאל)
תודה מראש))
שלום רוני, לפי מה שאני מבין מדובר בקוד של כפתור פייפאל אז את הקוד פשוט תשלב בעמוד
שלום, אני מעוניין שלאחר שמשתמש ייבחר תוכן מקטגוריה מסוימת/תגיות, יופיעו לו בנוסף לתוכן שהוא בחר תכנים מאותה קטגוריה/תגיות. האם אפשרי?
תודה מראש
שלום, יש תוסף מעולה שמציע תכנים נוספים שאפשר להתאים אותם לפי קטגוריה או תגייות.. הנה..
https://wordpress.org/plugins/yuzo-related-post/
או שיש עוד שמשלבים תוכן נוסף כווידג’ט הנה רשימה מספריית התוספים
שלום מיקה, כן זו אפשרות שלא קיימת אולי תוסף זה יעזור
https://wordpress.org/plugins/batchmove/screenshots/
בניתי אתר בעצמי, בין השאר שמתי בתפריט שיצרתי למעלה (בתפריט העליון) קישורים שמובילים לאתרים אחרים- הבעיה שהם נתפחים באותו הדף ואני לא רואה אופציה באתר שלי לפתוח את הקישור בדף חדש (למרות שכן מופיע באתרים אחרים)- למה בעצם? יש איזו הגדרה שצריך לשנות? תודה.
שלום עופר, כנראה האופציה הזאת מוסתרת אצלך.. אז כשאתה נמצא במסך התפריטים במערכת ראה למעלה משמאל לשונית אפשרויות תצוגה לחץ עליה ואז יפתח החלון שם תסמן ב-v את אפשרות “פתיחה” לאחר מכן תראה שבפריטים בתפריט נוספה אפשרות לסמן אם הקישור יפתח בעמוד חדש.
ברשותי מספר אתרי וורדפרס ישנים ואני לא זוכר איךנכנסים לפנל הניהול שלהם יש לי את הסיסמאות
שלום פיני, תוכל לשחזר סיסמה ואז ישלח אליך אימייל ושם יצוין גם שם המשתמש.
שלום, תודה על המדריך.
רציתי לשאול בנוגע לתבניות אשר מותאמות לעברית, האם יש צורך בפעולה נוספת על מנת שהתבנית שהורדתי תתאים לעברית? היא כן תומכת (RTL Support) אבל האם צריך להיות איזשהו כפתור גלוי שבו אני מעבירה את התבנית מ-ltr ל-rtl ? או שעליי לבצע פעולות קוד?
שלום הדס, בדרך כלל אם מערכת וורדפרס שלך בעברית אז התבנית תוצג מותאמת לעברית rtl ללא צורך בהגדרה נוספת אבל יש תבניות שצריך לשנות את ההגדרה באפשריות התבנית.
האם יש אפשרות לעבוד על הוורדפרס ללא קנייה של דומיין עדיין כי אין לי שם לאתר שאני רוצה לבנות אני קודם רוצה להתנסות
תודה
שלום שירן,
תוכלי להתחיל לעבוד עם וורדפרס בשם דומיין זמני שאני אספק לך – צריך לרכוש חבילת אחסון בשביל זה. לחלופין את יכולה לנסות את הפלטפורמה החינמית של וורדפרס למרות שיש הבדל די מהותי בין הפלטפורמות
תודה על המדריך המפורט!
אני מעוניינת להגדיל מעט את הפונט שמוצג בתפריט הראשי.
מה לחפש בקובץ CSS כדי לשנות זאת? תודה רבה!
שלום שרית, בכל תבנית ההגדרה יכולה להיות שונה. בכדי לדעת בדיוק, אם את גולשת בכרום, אז עלי עם הסמן על אחד הפריטים בתפריט ולחצי קליק ימני בעכבר, שם יפתח תפריט ובחרי את האופציה “בדוק”, יפתח לך אזור בתחתית המסך שם תוכלי לראות איזה אלמנט זה ואיזו הגדרת css יש לו.
שלום, ותודה על המדריך המקיף והמושקע.
יש לי בלוג בעברית, אולם כאשר אני עורך פוסט חדש או קיים, הטקסט מופיע משמאל לימין. רק כאשר אני מבצע preview או מעלה פוסט לאתר עצמו, הוא מופיע כמו שצריך, מימין לשמאל.
זה הופך את כתיבת הפוסט למאוד לא נוחה, בעיקר כאשר מערבים מושגים בעברית ואנגלית. איך משנים את כיוון הכתיבה בעורך הטקסט עצמו? תודה.
שלום מנשה עושה רושם שלמרות שהאתר בעברית המערכת שלך באנגלית. אז צריך לשנות את שפת המערכת.. תחת הגדרות/כללי תגלול עד למטה ותראה אפשרות לשנות את שפת המערכת.
אהלן,
יש לי בלוג על דומיין של וורדפרס. קניתי דומיין ישראלי ואחסון של בלוהוסט רק לאחר ההקמה. כיצד אני מקשרת בין האחסון לבין האתר הקיים בוורדפרס?
שלום דפנה, תוכלי להעביר את כל התוכן בקלות על ידי יצוא ויבוא למערכת וורדפרס. אבל את תבנית העיצוב לא תוכלי להעביר.
הנה הסבר
גם תצטרכי להפנות את הדומיין שלך לאחסון על ידי שינוי רשומות dns לאלו של חברת האחסון.
שלום רציתי לדעת אם אני מעוניינת להעלות ערכת עיצוב חדשה לאתר וצריכה לתת את סיסמת הFTP אני מסכנת את האתר כפי שיכול לקרות כשמשדרגים
שלום הדר, אם את מעלה ומפעילה ערכת עיצוב חדשה אז העיצוב שהיה עד כה בעצם יעלם.. כמובן שתוכלי להפעיל שוב את הערכה שהייתה ולחזור לעיצוב שהיה.
אני מעוניינת להוריד את וורדפרס אני מורידה למחשב ולא מבינה מה עושים כעת. כיצד מתקינים?
אשמח לעזרתם:)
שלום, צריך לעלות לשרת אם את רוצה תוכלי לרכוש חבילת אחסון כאן
שלום , תודה רבה!
איך אני מתאים את האתר שלי לסלולר?
והאם אתה מכיר תוסף שאפשר למכור דרכו באתר?(עם קטלוג-זה אתר של חנות)
תודה רבה!
שלום משה,
אז לנושא הסלולרי יש אפשרות להפוך אל האתר לרספונסיבי או להתקין גרסת מובייל הנה פרטים
לגבי תוסף חנות/קטלוג את יש את woocommerce הנה פרטים